Kvinners 80-årige frisyrer

 

Stort hår

I begynnelsen av tiåret hadde kvinner håret kort, men veldig stilig, slik at toppen av håret ble krøllet opp og tilbake ved hjelp av et krøllejern. Når de hadde opprettet et 'tilfeldig sparsomt' utseende, sprayet de håret slik at stilen ble frisk hele dagen lang. Senere i dette tiåret begynte kvinners hår å bli lengre, med perms blitt normen.
Treningen for kvinners hår i de senere 1980-tallet var stor. Kvinner pustet på håret og plaget det for å få det store utseende som var så populært i filmene i den tiden. Etter hvert som 80-tallet utviklet seg, ble kvinners hår lengre og lengre. (Se Referanse)
Jenter i videregående skole jobbet med håret hver morgen, plaget det og satte de perfekte pølse krøllene inn og sprøyte hele frisyret slik at det ville ikke flop eller vilje til tidlig på ettermiddagen. Jo høyere låsen på pannen gikk, jo lykkeligere jentene var. Hvis du ser på bilder av kvinner fra 1980-tallet, ser du permet hår som var lang nok til å slå midt av deres rygg. (Se Referanse 1, bilder)
Kvinnene i dynastiet kunne ikke gjøre noe feil stylistisk. Mens det ikke var så permeert som andre stilarter, var håret fortsatt stort, med Linda Gray som sportslig en perfekt blond hjelm og Joan Crawford vandret rundt med perfekt stylet kort hår. Selv om Joans hår var kort, var det fortsatt stort med en puff på toppen av hodet. Heather Locklear sportet en tøft stil som ikke var delt, men fortsatt lagt noen få inches til sin naturlige høyde. (Se Ressurs, bilder) Selv Jennifer Gray kom inn i den store hårhandlingen med strømpe og en skulderlengde perm.

80-årig frisyrhistorie

I begynnelsen av 1980-årene hadde kvinnene håret kuttet kort rundt ørene og nekene på halsen med en rygget topp. Når du tenker på denne korte frisyren, tenk på Ferris Buellers mor i ' Ferris Buellers 'Day Off. 'De store frisyrene på 1980-tallet ble gjort populære av filmene og tv-showene på den dagen. Kvinner i forestillinger som' Dynasty 'og' Dallas 'og filmer, sportslige frisyrer som Etter hvert som tenårene så på disse filmene, brukte de disse store frisyrene til seg selv, ved hjelp av hårfønere og krøllejern, fikk perms og kjøpte hårspray og mousse, slik at de kunne oppnå dette utseendet.

Ytterligere 80-års påvirkning på håret

I kvinners frisyrer var 80-tallet tiåret av overskudd. Alt som kunne gjøres som var 'annerledes', som uvanlige farger på kvinnens hår, ble gjort. Punk rock hadde sin innflytelse på kvinners hår med korte, spikede hårklipp og levende rosa, grønne og lilla striper farget i. Fargede høydepunkter var 'chunked' så de ble veldig åpenbare. Kvinner populært bananklipp, som tillot dem å feie alt håret inn i det lange plastklippet og lage en langstrakt hestehale.
Andre 'håroppfinnelser' inkluderte å gjøre brystene stå rett opp ved å bruke store mengder hårgel. Noen kvinner fikk håret kuttet i mullet kuttet (veldig kort på sidene, øverst og fremre og langt på baksiden.) Den generelle effekten var kort hår fra forsiden og lengre hår fra baksiden.
Noen Kjente kvinner som hadde sin egen innflytelse på kvinners frisyrer på 80-tallet, inkluderer Jennifer Aniston (Rachel i 'Venner'). Hennes frisyr ble kjent som 'The Rachel'. Madonna hadde sin egen innflytelse på kvinners hår, og populariserte den store bue og ratted / rotete hår, kjent som 'gutt leketøy' utseende. (Se ressurs 2) Det store håret på 1980-tallet kan komme tilbake. Hvis du ser på bilder fra denne perioden, ser du unge kvinner med vilt permed hår, big bangs og forelocks som overveldet ansiktene sine. Noen frisyrer var store, men ikke så store som den permeerte Afro kuttet noen kvinner valgt.