Jazz frisyrer

  Jazz ble kjent i 1920-tallet, også kjent som flapper-epoken. Etter hvert som jazzmusikken begynte å skape seg, begynte kvinner en ny tid i motehistorie preget av korte hårklipp, korte skjørt og bared armer. Floppy hatter, lavmælt kjoler og hodebånd komplimenterte de korte og moderne frisyrene som ble brukt av mange kvinner i jazztiden.

Short Bob

Mange kvinner uttrykte sin frigjøring i jazztiden ved å hakke håret i en kort bob, en handling som ble vurdert trendy og fasjonabel. 1920-tallet besto av at håret ble kuttet veldig kort, slik at det falt bare til kvinnens øreflorer, og ble deretter slått av over ryggen i en rett linje. Dette er forskjellig fra en moderne bob hvor håret er kuttet kortere i ryggen, og deretter forlot lengre foran. Generelt ble bob frisyren ikke slitt med knekter. I stedet ville flapper-kvinner skille håret til siden og kammet det rett ned.

Shingled

The shingled haircut er en jazz stil der håret er kuttet veldig kort i ryggen, men forlot lenge foran, slik at håret dekker kvinnens øre. Det shingled utseendet ble slitt med stumpe, raske smør slik at knastene og delen av håret som dekket øret, skapte en 90 graders vinkel. Den alvorlige måten av kuttet skapte et øyeinnramming og kinnben-rammende utseende. Den shingled frisyren ble enten slitt veldig rett med hår kjedet pent over ørene, eller med krøller. Små ringletter ble noen ganger lagt i de lange delene av hår som falt over øret eller i nakken.

Eton Crop

Eton Crop var en bemerkelsesverdig jazz frisyre funnet sjokkerende av mange eldre kvinner. Denne stilen av håret ble kuttet og utformet slik at det lignet på en skolegutt. Eton Crop er en frisyre hvor håret er kuttet veldig kort over hele hodet. Håret er så enkelt stylet ved å kamma og glatte tresses rett tilbake. Eton Crop ligner den nåværende nisse snittet.