E-vitamin for hudproblemer

 

Om hudproblemer

En person kan lide av en hel rekke vanlige hudproblemer, inkludert helvetesild, elveblest, utslett, psoriasis, eksem, rosacea og selvfølgelig akne. Alle disse skinnforholdene kan forårsake ubehag, smerte og kløe. Det er også psykologiske konsekvenser for de som lider av en hudproblemer, da de kan forårsake stygge infeksjoner, rødhet og arr. Men folk kan også lide hudproblemer som skyldes eksterne faktorer, for eksempel overdreven soleksponering og ulykker som forårsaker skraper som gjør det vanskelig for huden å gjenopprette sitt opprinnelige sunne utseende.

Om E-vitamin

National Institutes of Helse rapporterer at E-vitamin kan fremme helse og kan forebygge og behandle sykdommer. Dette vitaminet virker som en antioksidant, noe som betyr at den spiller en rolle i den antiinflammatoriske prosessen, inhibering av blodplateakkumulering og forbedring av immunsystemet. Dette er viktig for å beskytte hudceller fra ultrafiolett lys, forurensning, narkotika og andre elementer som skader frie radikaler i celler. Noen studier viser også at E-vitamin også kan spille en rolle i forebygging av hjertesykdom, kreft, øyesykdommer og nedgang i kognitive funksjoner.

Hvordan E-vitamin brukes

E-vitamin kan inntas eller det kan gnides inn i huden i oljeform. Vitamin E finnes naturlig i mange matvarer og tilbys også i form av kosttilskudd. Nøtter, frø, vegetabilske oljer, grønne bladgrønnsaker og fortified cereals er alle naturlige kilder til vitamin E. Dette vitaminet finnes også i soyabønner, canola og mais.

Fordeler med vitamin E

E-vitamin og kremer av vitamin E som inneholder det, hjelper til med å forebygge og behandle solbrenthet. Oljen absorbert i huden beskytter det ytre laget av epidermis fra tidlige stadier av ultraviolett lysskader. Aktuelle kremer og lotion som inneholder vitamin E er også gode måter å behandle hudsykdommer på. Spesielt er E-vitamin ofte brukt til å behandle psoriasis, eksem og lignende utslett fordi det bidrar til å fremme sunn hud. Hudsykdommer kan også behandles ved å innta vitamin E-tabletter slik at næringsstoffet kan fungere fra innsiden ut. Inntasting eller gnidning av E-vitamin i huden har også vist seg å redusere utseendet på strekkmerker, forhindre aldersflater og bidra til å opprettholde hudens oljebalanse. Vedlikehold av hudens korrekte oljebalanse er nyttig for å redusere akneproblemer.

Ulempene med vitamin E

Selv om det lenge har vært antatt at E-vitamin kan bidra til å forebygge og behandle arr, har noen undersøkelser tvunget på denne troen. Studier har vist at ikke bare vitamin E kan hjelpe utseende av arr, men det kan faktisk gjøre arrene verre. I jakten på skjønnhet vender mange til ulike kremer, kremer og behandlinger for å skape en frisk hud. Å finne svar på hudproblemer er spesielt frustrerende for de som lider av hudforhold som utslett og eksem. Løsningen kan imidlertid være like enkelt som å kjøpe en flaske vitamin E-olje.