Om Cotton Sarongs

 

Historie

Sarongene har eksistert i århundrer, og startet i Java og Malay skjærgården hvor både menn og kvinner bærer dem som klær. Sarongene var svært viktige her, spesielt i oldtiden, fordi de kunne brukes som nesten alt fra klær til en slynge for en såret arm. Over hele verden har saronger forskjellige navn i forskjellige land, men tjener samme funksjon og formål i de fleste kulturer. Utøvelsen av å bruke en enkel lengde av stoff som er bundet rundt livet eller under armene, har eksistert i over 1000 år, og ble ikke ført til Nord-Amerika til 1800-tallet.

Funksjon

Vanligvis er en sarong er en lengde av stoff som kvinner og noen ganger menn vikler rundt livet som en skjørt, et sjal, skjorte, kjole, baby carrier eller slynge. De er enkle å vaske og foretrukket for varme og varme klima hvor de kan tørke raskt hvis de blir våte fra regn eller vann. Sarongene er også hengt som veggteppe eller et stykke klut som man kan plassere gjenstander i, knytte de øverste ender og bære som et bunt. Moderne saronger har mange bruksområder, inkludert badedrakt, gardiner, bord eller sofa, et turban eller strandteppe. De er nå betraktet som en motstand, spesielt når det gjelder tropisk og strandvær, så mønstrene på sarongene blir ofte inspirert av tropene.

Geografi

Sarongene er velkjente i Sørøst-Asia, Afrika og Stillehavsøyene, men de har vært utbredt i mange land gjennom århundrene. Dette er tilfellet i India, den arabiske verden, deler av Europa som Hellas og Roma (Togas), og Nord-Amerika. I Nord-Amerika er de mest solgt som bomullsklær. For tiden eksporteres flertallet av verdens saronger fra Indonesia, men sarongene er laget på andre steder, inkludert Nord-Amerika, Canada og Kina.

Typer

Sarongene er vanligvis fargerike med fargestoff eller andre mønstre som dyr, planter, former eller virvler. De kan være veldig intrikate, eller bare en solid fet farge. Mange har frynser i hver ende, men dette er for det meste hvordan saronger er laget i Nord-Amerika. Sammen med de forskjellige verktøyene til sarongen kommer i forskjellige størrelser, farger og mønstre. Dette kan alle avhenge av regionen som en sarong kommer fra eller regionen representerer.

Størrelse

Størrelsen kan variere for saronger. Hvis de er spesielt slitt som en skjørt eller kjole, lengden på stoffet er vanligvis omtrent tre meter bred til fire og en halv meter lang. Dette vil falle til under kneet, men sannsynligvis ikke helt til anklene avhengig av brukerens høyde. Noen saronger er fulle kjoler og kan bestå av opptil to og en halv meter med klut. Det er så mye stoff fordi det må foldes intrikat og tykt for å gi full dekning og støtte. Noen saronger har to bånd i hver ende for å gjøre bindingen rundt kroppen enklere, men de mer tradisjonelle er brettet i små klaffer på hver side, viklet rundt i kroppen og tucked i nærheten av hoften, noe som lar noe stoff tie i en liten knute for å bli satt. Sarongs har eksistert i århundrer og har utviklet seg fra et klær i noen kulturer til et fasjonabelt element i andre. Sarongs har blitt laget av mange typer stoff, fra silke til satin (hovedsakelig i Sørøst-Asia og Stillehavsøyene) og rayon til bomull (i Europa og Nord-Amerika). Bomullsaronger blir mest solgt i USA, og har mange formål, fra klær til innredning.