Om Antik Kostyme Smykker

 

Bakelitt

En av de mest populære typene av vintage kostyme smykker er sammensatt av et materiale kjent som Bakelite, som var forløperen til moderne plast. Bakelitt ble opprettet tidlig på 1920-tallet og var et populært materiale for smykker frem til 1940-tallet. Varmere farger ble ofte brukt med Bakelite, inkludert nyanser av brun, rød, oransje og gul. Det ble noen ganger blandet med metallstykker for å lage forskjellige smykketyper, for eksempel broaches og pins.

Vintage Plastic

Plast har eksistert i mange år, men ble ikke brukt til 1940- og 1950-tallet for smykker. noen mennesker ville ikke vurdere denne tidsperioden antikke, eksperter klassifiserer stykker fra denne tiden som antikke eller vintage. Plastene som ble brukt var ofte lysere i tone enn tilsvarende bakelittstykker. De pleier også å blande farger som hvit med grønn eller rød med blå. Prosessen gjorde det lettere å lage en blanding av farger i stykker, inkludert armbånd, ringer og øredobber.

Metall

Aluminiumstykker av kostymsmykker ofte dateres til 1910-tallet og enda tidligere, men det er sjelden å se biter av denne stilen fra 1920-tallet. I 1920-årene bekymret amerikanerne at bruk av aluminium kunne føre til alvorlige helseproblemer, og da salget gikk ned, byttet produsentene seg til forskjellige typer metall, inkludert gull og sølv. Stål ble også brukt som erstatning og som en måte for folk uten mye penger å ha råd til kostym smykker som så dyrere.

Celluloid

Celluloid kostyme smykker begynte å vises på 1860-tallet. I dag er det en av de vanskeligste typer antikke kostyme smykker å finne fordi materialet nedbrytes raskt. Materialet ble noen ganger brukt til å etterligne elfenben, og mange av smykkestykkene fra denne perioden som ser ut som elfenben, er faktisk laget av celluloid. Den var tilgjengelig i pins, mansjettknapper, halskjeder, armbånd og ringer. s disker En lysende kamp som er plassert på baksiden av celluloid, vil etterlate et mørkbrunt flekk.

Lim inn

Antik kostym smykker brukte ofte ikke ekte steiner eller perler, men i stedet brukt lim som en erstatning. Dette gjelder spesielt for stykker laget i løpet av 1930-tallet, da folk ikke hadde råd til dyre smykker på grunn av den store depresjonen. Tidligere stykker som ble brukt, ble limmet som en slags materiale som var svært populært, og noen mennesker foretrukket den over ekte steiner. produsenten tok biter av glass, polerte dem og kuttet dem i form av edelstener før de ble lagt til smykker. Antik kostym smykker refererer til smykker laget før 1970-tallet. Det er svært samleobjekt, og noen av de eldre stykkene selger for en stor sum penger. Hver tidsperiode og generasjon hadde sitt eget materiale som var populært, inkludert Lucite og lim inn stykker.