Mat å spise for sunt hår

 

Essensielle fettsyrer

Matvarer som bidrar til å holde håret hydrert og bidrar til optimal hårvekst inkluderer de som inneholder essensielle fettsyrer. Disse syrer inkluderer Omega 3, Omega 6 og Omega 9, og finnes i matvarer som nøtter, laks, sild, makrell, tunfisk, matoljer, hvitløk, eggeplommer og de fleste kjøttprodukter. Leger ved University of Maryland Medical Center foreslår at du spiser et bredt utvalg av disse matvarer daglig for å sikre et sunt hår.

Silica

Ifølge HairStyle.com kan matvarer som inneholder silisium, bidra til å styrke håret og forhindre brudd. Matvarer som salat, selleri, blomkål og grønne bladgrønnsaker bidrar til helsenes helse på grunn av deres høye silikainnhold. Silica finnes også i bønnespirer, mandler, tomater, gresskar, løk, råkål og agurker, poteter og rød paprika.

Vitaminer og mineraler

Få nok B-kompleks, folsyre, B12 og sink er viktig for hårets helse, rapporterer Dorie Eisenstein for Ladies 'Home Journal. Sink, jern og protein finnes i overflod i biff. Spis mat som magert biff eller roastbiff for å øke disse viktige næringsstoffene. Vegetarere kan øke protein i dietten, sier HolisticOnline.com, ved å spise soya matvarer, som tofu og soymilk. Egg, bønner og yoghurt har også høy proteininnhold.

B-vitaminer finnes i fullkorn som brunt ris eller beriket hele hvetebrød. Grønne og oransje grønnsaker inneholder også store mengder B-vitaminer og folsyre. Frukt inneholder også folsyre og B-vitaminer. Spis 2 kopper grønnsaker og frukt daglig for et sunt hår diett. Fordi skadet hår kan være et tegn på mer alvorlige underliggende medisinske tilstander som anemi, skjoldbruskkjertel eller autoimmune lidelser, kontakt legen din for å utelukke eventuelle ikke-næringsmessige årsaker til tørt eller sprøtt hår. Sunt hår krever et sunt kosthold. En typisk amerikansk diett gir liten næring til alt annet enn vitale organer, noe som betyr at håret ditt mangler i spesifikke vitaminer og næringsstoffer. Den gode nyheten er at du kan endre det, ifølge eksperterne på HairStyle.com. Siden håret bare vokser et gjennomsnitt av u0026 # xBD; en tomm per måned, kan det ta flere måneder å se resultatene av innsatsen din, men med endringer i kostholdet ditt, vil du til slutt ha håret er skinnende og godt kondisjonert