Hva å gjøre om hårtap og splittet slutter?

 

Bestem årsaken

Hvis du har vært syk eller nylig gjennomgått kirurgi der generell anestesi ble brukt, kan stresset på kroppen din under helbredelse og å bli kvitt anestesien, føre til at du mister håret. Enkelte medisiner kan også forårsake hårtap, som kan hormon ubalanser. Dette gjelder spesielt hvis problemet er i skjoldbruskkjertelen. Split-endene er ofte et resultat av å pusse håret ditt mens det fortsatt er vått eller håret blir svakt fra å bruke for mange fargestoffer, rette eller permeere produkter og teknikker. Varme fra styling tilbehør kan også føre til splitte ender. Eller det kan rett og slett være tid for en annen frisyre.

Reparer håret

Når du gjenvinne din styrke og helbred fra din sykdom eller operasjon, bør håravfallet ditt stoppe. Hvis det ikke gjør det, må du kontakte din helsepersonell for å forsikre deg om at det ikke er noen annen grunn til ditt hårtap.

Hvis din medisin forårsaker hårtap, endres resept eller dosering kan hjelpe. Hvis det ikke gjøres og du ikke tar produktet for en alvorlig eller livstruende tilstand, må du kanskje slutte med stoffet for å stoppe håravfallet.

Korrigere hormon ubalanser , enten forårsaket av skjoldbruskkjertelen eller ved uregelmessige nivåer av mannlige og kvinnelige hormoner, vil stoppe håret ditt fra å falle ut. Hvis dette ikke løser problemet, må din helsepersonell fortsette å prøve å bestemme årsaken.

Håndter håret forsiktig når det er vått ved å bruke en brettet plast kam eller velg stedet av en pensel kan hjelpe deg med å unngå splitte ender. Kutting tilbake på bruken av varmeproduserende hårtilbehør og å ha håret farget, permed eller straightened kan også hjelpe.

Når du har delt splittene, trimmet, vil ikke bare løse problemet, i hvert fall til det er på tide for neste hårklipp, men vil også gi sunnere hår å vokse.

Vedlikehold

Når du har 'Jeg har bestemt meg nøyaktig hva som forårsaker håravfall eller splitte ender og har korrigert problemet, det er bare et spørsmål om å sørge for at du gjør det som trengs for å opprettholde håret ditt slik at splittede ender ikke vil oppstå. Hyppig behandling er vanligvis det beste tiltaket og du vil bli belønnet av hår som ser jevnere ut og er sunnere. Et lite hårtap er vanlig. Når du ser økende tegn på hårtap, må du avgjøre hva som forårsaker problemet og hvordan du kan fikse det. Årsaker til hårtap kan variere fra fysiske problemer til å bruke feil type hårpleieprodukter. Delte ender kan skyldes overbehandling av håret med harde produkter eller børsting av håret mens det fortsatt er vått.