Hvordan bli kvitt akne

 

1.

Se først på sminke og vurder å endre den. Oljebasert sminke kan tette porene og forverre huden. Sjekk sminken din for å se om det er olje i det, og prøv i så fall å bytte til en ikke-oljebasert sminke.

2.

Les deretter etikettene til alle dine kosmetiske produkter til se om noen av dem inneholder lanoliner, isopropylmyristat, natriumlaurylulfat eller farger. Disse ingrediensene, som olje, kan forårsake akne.

Sørg for å vaske ansiktet hver natt med en såpe og bruk en skrubbe for å sikre at du får alt sminke av ansiktet ditt hver kveld.

Minimere sminken du bærer, slik at du får huden til å føle luften og ha ubøyelige porer.

5.

Hvis du tar p-piller, snakk med legen din for å se om det kan være til hjelp eller skade. Noen piller i følge noen kan hjelpe eller skade sjansene dine for å bli kvitt akne.

6.

Pass på at du ikke klemmer pimples eller whiteheads eller blackheads. Dette kan forårsake betennelse og spre bakteriene i noen av kviser.

7. Overvei å bruke over-counter akne medisiner med benzoylperoksyder. Sørg for å spre det omtrent en halv tomme rundt de berørte områdene.

8.

Prøv å holde deg ute av solen og minimere eksponeringen for infrarøde stråler.

9.

Se på kostholdet ditt og hva du spiser. Vurder å kutte ett element ut av kostholdet ditt hver uke for å teste for å se om det er mulig at akne kan utløses av dette elementet. Sukker, olje og kakao har noen ganger vært antatt å bidra til akne.

10.

Drikk så mye vann som du har gjort med legen, er det mulig å hjelpe deg med å rengjøre systemet. Mange foreslår at maksimering av væskeinntaket ditt bidrar til å minimere sjansen for å bli akne.

11.

Bytt håndklær og sengetøy spesielt dine putevaredager daglig for å minimere sjansen for at du spre olje fra et område av ansiktet til et annet daglig.

Tips og advarsler

  • Drikk minst 10 gram vann
  • Spis mye fiber.
  • Vask ansiktet grundig hver natt.
  • Rådfør deg alltid med legen din hvis du har spørsmål eller ønsker å prøve reseptbelagte behandlinger.
  • Akne er ekstremt vanlig hos både voksne og barn. Det kan påvirke livet ditt sterkt. her er tips for å bli kvitt akne og få jevnere hud.