Jenter 'frisyrer fra 1950-tallet

 

Generelle frisyrer

Visse frisyrer var populære på tvers av etniske linjer. Bouffants var en stil der deler av håret ble tilbakekalt for å skape et fyldigere utseende. Flipen var en annen populær stil, med endene av bouffant svingte opp litt. Ponytails var, og fremdeles er, et klassisk utseende; jenter ville ofte dekorere dem med et skjerf rundt basen. En puddelkutt, populært av Lucille Ball, involverte å klemme mange krøller i to store puffer på forsiden og baksiden av hodet. Til slutt, pinning, curling og noen ganger vri håret var en annen populær stil. Det var også veldig tidkrevende, men effektene ble vurdert vel verdt innsatsen.

Etniske frisyrer

Afroamerikanske kvinner klarte å reprodusere mange av disse stilene, takket være den varme kammen og permen. Men de hadde også sine egne stiler, så vel. De som ønsket å presse grensene for samsvar, ville ha på seg Afro, en stor puffy frisyre. Cornrows var en annen populær stil; disse besto av små, tette fletter som var flate mot hodet. Cornrows fikk navnet sitt fordi flettene lignet rader med kornstengler i et felt. Cornrows kan være tidkrevende å lage - opptil to timer eller lengre, avhengig av antall fletninger - men resultatene var en vakker frisyre som kan vare i flere uker. Afroen var mindre tidkrevende, men tiden måtte brukes til å kamme og forme den.

Yngre jenter 'Stiler

Små jenter hadde håret sitt i ponytails, som deres store søstre eller pigtails, to ponytails skilt av en del i midten. Flettede pigtails var også populære, med buer på slutten av hver flette. Pigtails kunne bæres høyt nær kronen eller nedre i ørene. Afroamerikanske jenter hadde de samme frisyrene, som kunne oppnås ved å rette håret.

Endringer over tid

Etter hvert som tiåret utviklet seg, ble frisyrene større og større. Den enkle bouffanten vokste til en gigantisk bikube, mens flippen ble mer og mer uttalt. I midten til slutten av 1950-tallet var det avroamerikanske håret hadde mistet noe av sin prestisje, de med rett hår ble sett på som 'prøver å se hvite.' Naturlige frisyrer ble mye mer populære. Den generelle tommelfingerregel var at jo mer naturlig håret, desto mer i kontakt var bæreren med hennes afrikanske røtter. Som et resultat, er A Det var det mest populære utseendet av alle.

Dagens versjoner

Bouffants kommer tilbake i en litt modifisert form takket være produkter som Bumpit; det skaper det samme utseendet uten å risikere skade ved å komme tilbake. Afros og cornrows er fortsatt slitt av mange afrikanske amerikanske kvinner også. Hestehale og pigtails er selvfølgelig fortsatt populære, uavhengig av brukerens alder. Frisyrer fra 1950-tallet var kreative og iøynefallende. Mange av disse stilene kan variere avhengig av etnisk bakgrunn. I tillegg krever noen av dem mer tid og krefter enn andre. Som tiden gikk, ble noen av disse stilene mindre fasjonable. En rekke av dem er imidlertid fortsatt i bruk i dag.