Hvordan kjøpe fuktighetskremer og antiwrink Creams

 

1. Velg fuktighetskrem, sminkebunn og andre skjønnhetsprodukter med daglig bruk, med innebygd solbeskyttelsesfaktor (SPF) 30. Solbeskyttelse kan virkelig hindre at nye rynker dannes. Se etter minst ett av disse aktive ingrediensene: titandioksid, sinkoksid eller avobenzon (aka Parsol 1789). Disse beskytter deg mot skadelige UVA- og UVB-stråler.

Tenk på hudens fuktbehov. Tørr hud drikker opp rike fuktighetskrem, mens fet eller aknefylt hud gjør det bedre. med noncomedogenic eller nonacnegenic produkter. (Disse er foretrukket i forhold til 'oljefrie' produkter, som ofte inkluderer pore-clogging oljeimitatorer.)

3.

Undersøk de aktive ingrediensene, som er oppført på etiketter i rekkefølge av mengden som finnes. Hvis beroligende aloe vera eller vitamin C er 15. på listen, blir du ikke mye av det. 4. Vær skeptisk av produkter som hevder å øke din egen naturlige kollagen eller elastin, hvis jobb det er å holde huden plumped opp og ungdommelig. Molekylene i disse produktene er for store til å egentlig trenge inn i huden.

5. Spør legen din om tretinoiner, et av de få aktive ingrediensene som er vist å reversere solskader, redusere fine linjer og myke rynker. Disse medisinene, som inkluderer Retin-A og Renova, er kun tilgjengelig på resept. På grunn av deres evne til å faktisk endre hudens struktur, er de betegnet som narkotika i stedet for kosmetikk.

Eksempel på andre svakere, ikke-beskrevne vitamin A-slektninger som alfa-hydroksy syrer (AHA) og beta hydroksy syrer (BHA). Du trenger minst 8 prosent AHA for synlige resultater, men det er like sannsynlig å være tilstede i et billig apoteksprodukt som i et dyrt merke.

7.

Eksperimenter med antioksidant ingredienser som koenzym Q10, vitamin C og alfa lipoic acid. Noen dermatologer gjør store krav til dem (med lovende forskning), mens andre er skeptiske til synlige resultater gitt de lave konsentrasjoner som brukes .

Tips og advarsler

  • Reduser langsiktige farer for hudens aldring, hudkreft og andre skadelige effekter av solen ved å begrense solens eksponering beskyttende klær og bruk av solkrem. Selv om det er sant at generene spiller en stor rolle i hvordan du blir eldre, vil huden din virke yngre - gratis.
  • Bruk aldri tretinoin eller AHA-produkter på den følsomme huden rundt øynene dine. Fordi disse er svakt eksfolierende, kan de forårsake rødhet eller flak underveis for å avsløre frisk ny hud. De gjør også huden din mer lysfølsom.
  • Hypoallergena produkter bør være fri for duft og andre vanlige irriterende stoffer som konserveringsmidler, men kan forverre huden din enda.
  • De fleste grunnleggende fuktighetskrem - både apotek og high-end merker - inneholder de samme nøkkelbestanddelene (vann, propylenglykol, lanolin) for å myke huden din og hjelpe med overflatetørhet. Rynker? Det er en annen historie. Her er gni.