Hvordan kjøpe solkrem

 

1.

Kjenn forskjellen mellom solkrem og solbeskyttelse. En solkrem er et produkt med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på 15 eller mindre. En SPF på 15 betyr at det vil ta 15 ganger lenger for deg å brenne med solkrem enn uten. En solbeskyttelse har en SPF på 30 eller mer.

Bruk en solkrem med SPF 30 eller høyere hvis du er fair-skinned, i høy høyde, nær ekvator eller ute på en varm og solrik dag mellom kl. 10 og kl. 16.00. Beskyt barna dine også: I løpet av livet vil det meste av solens skade på huden skje før de blir 18. Lette-skinnede mennesker trenger mer beskyttelse.

Sørg for at solkremet er merket 'bredt spektrum' for å beskytte mot UVA (ultrafiolett-A) og UVB (ultrafiolett-B) stråler. Ultraviolett stråling Ved høye doser øker risikoen for basalcellekarsinom og ondartet melanom.

4.

Vet hvilken beskyttelse du får. En solkrem med SPF 15 gir deg 94 til 95 prosent UVB dekning; SPF 28 støtter deg opp til 96 prosent dekning.

Kjøp zinkoksid eller titanoksyd (eller dioksyd) for å beskytte ørene, nesen og leppene hvis du er i Solen i lengre perioder daglig.Denne ugjennomsiktige, kjemikaliefrie solkremene er ideelle for sensitiv hud. Et nytt produkt som heter Z-Cote, tilbyr zinkoksidbeskyttelse som er gjennomsiktig, slik at du kan unngå det hvite livreddende utseendet.

6.

Få vannbestandig eller vanntett solkrem hvis du skal svømme eller svette.

7.

Se etter PABA- fri, duftfri og allergivenlig solkrem hvis du er allergisk mot visse hudprodukter. Gjør et testplaster på huden din for å bekrefte om solcreme er virkelig allergifri.

8. Velg en solcreme som ikke er kreftfremkallende, noe som betyr at den ikke vil blokkere porene, hvis du er utsatt for å bryte ut.

9. Velg mellom lotioner, geler, salver, vokspinner og sprøyter basert på dine personlige preferanser. Vokspinner er hendige for lepper. Sprays få jobben gjort raskt på squirmy barn.

10. Bruk solkrem ganske 30 minutter før eksponering. De fleste trenger minst 1 oz. av solkrem, nok til å fylle et skudd glass, for å dekke kroppen deres. Gjenta hver annen time, eller oftere hvis du blir våt eller svette kraftig.

Tips og advarsler

  • UVB-stråler forårsaker solbrenthet. UVA-stråler skaper rynker og tidlig aldring. Studier tyder på at begge strålene bidrar til kreftfremkall.
  • Det er ikke noe bevis på at solcreme forhindrer hudkreft. Din sikreste innsats er å minimere solens eksponering i spetstimer (kl. 10.00 til 16.00). Bruk en brede hatter, UV-blokkerende solbriller og tett vevd klær hvis du er ute.
  • Det finnes ikke noe som 'trygt tanning'. Solarium utsett huden din for skadelige UV-stråler. Hvis du brenner lett, men må ha det gyldne utseendet, bruk en solløs solbrennende lotion eller skum.
  • Ikke bruk solkrem på spedbarn under 6 måneder; hold dem dekket og ut av solen i stedet.
  • Nå vet de fleste av oss at solen kan være skadelig. Den beste beskyttelsen er å skjerme deg med klær, en lue og briller når det er mulig. Siden dette ikke er praktisk, må du ha litt solbeskyttelseslotion. Tricket er da å kjøpe de riktige stoffene, ha det på hånden, og husk å bruke det.