Slik bryr du seg om fet hud

 

1.

Stick med det grunnleggende: Ekspertene foreslår at du renser ansiktet to eller tre ganger daglig med god gammel såpe og vann. Pak en premoistened rensepute hvis du ikke vil være rundt et vanntomt hele dagen.

2.

Forstå at dermatologer og estetikere ofte er uenige om hvilke typer såper eller rensemidler til bruk ', men alle er enige om at når du finner et produkt som fungerer godt for huden din, bør du fortsette å bruke den.

3.

Følg anbefalingene fra hudlege og bad eller bade i lunken i stedet for dampende varmt vann. Varmt vann kan stripe huden din med nødvendig fuktighet, mens kaldt vann kan støte på huden.

4.

Unngå å bruke rensemidler som har en tendens til å overdrive huden. Dette forårsaker paradoksalt at huden din produserer enda mer olje enn vanlig.

5. Bruk kun ikke-kreftfremkallende fuktighetskrem og solkremprodukter. Dette betyr at de er oljefrie og vant porer.

Snakk med dermatologen om en klasse med rusmidler som kalles retinoider, noe som reduserer produksjonen i oljekjertler og reduserer størrelsen deres.

7.

Husk at oljekirtler er svært følsomme 'stimuli som hormoner, varme og (noen sier) fet mat kan utløse dem.

8.

Husk at din innsats for å holde din oljeholdige hud klar, kan bare gå så langt, som noen studier tyder på at fet hud er arvelig.

Tips og advarsler

  • Konstante breakouts kan indikere at du har akne eller en annen hudtilstand. Kontakt din hudlege for medisinsk rådgivning og veiledning.
  • Har du overproduktive sebaceous kjertler, som er ansvarlig for fet hud? Den gode nyheten er at denne type hud er generelt langsommere for å vise fine linjer, rynker og misfarging. Ulempen kan være hyppigere breakouts, store porer og et fettete utseende. Følgende trinn kan minimere de negative effektene.