Behandlinger for fet hår

 

Vask hårbunnen

En hodebunn som produserer for mye olje, forårsaker fet hår. Økt oljeproduksjon oppstår faktisk når hodebunnen er for tørr. Oljen er produsert for å bekjempe den tørre hodebunnen, og overføres deretter ned i hårakselen.
Bruk mild sjampo, eller de som ikke inneholder sterke ingredienser, er en måte å sørge for at hodebunnen ikke blir tørr.
Vask din hodebunn er mye viktigere enn å vaske håret ditt. Sjampo bør påføres i hodebunnen uten å ha alt håret på toppen av hodet. Vask hårbunnen grundig og masser hodebunnen på fingrene dine. Mengden skum som produseres av sjampoen, vil gi deg beskjed om oljen er fjernet. En hodebunn som har mye olje vil ikke produsere så mye skum når det er sjampovert. En stor mengde skum som kommer fra hodebunnen er en indikasjon på at oljen er fjernet.

Sjampo

Å finne riktig sjampo er viktig for å kontrollere fet hår. Sjampo som er laget for fet hår, inneholder ofte ingen balsam. Det anbefales noen ganger at du ikke bruker noen balsam når du tar vare på fet hår. Oljen som produseres av hodebunnen, er all balsam som håret ditt trenger.
Shampoo håret ditt to ganger om dagen hvis det er for fet. Kjertlene i hodebunnen produserer kontinuerlig olje som sprer seg gjennom håret, så hyppig shampooing kan holde oljen under kontroll. Legg sjampoen i hodebunnen i minst fem minutter, og vask den to ganger for å være sikker på at oljen er fjernet. Masser hodebunnen når du shampooer, slik at all olje slippes ut og fjernes under shampooingsprosessen. Ikke masser hodebunnen når du ikke shampooer håret ditt. Hvis du gjør det, blir oljen frigjort og trukket gjennom håret.

Grooming Techniques

Børsting av håret kan også slippe olje inn i håret. en oljeaktig hodebunn bør være forsiktig så du ikke børster håret for mye mellom sjampoene.
Du vil også holde hendene dine så høyt som mulig i løpet av dagen, akkurat som penselen kan overføre oljer fra hodebunnen. Gjennom håret ditt, kan hendene dine gjøre det samme. Oljer som er på hendene, kan også legges til oljer som er naturlig i håret ditt. Stil håret ditt slik at du ikke oppfordres til å legge hendene i den. Fetthår er faktisk et resultat av en fet hodebunn. Folk med rett hår kan legge merke til at håret ser lang og greit ut på slutten av dagen. Dette skyldes at rett hår har en tendens til å trekke olje bort fra hodebunnen veldig fort og distribuere den gjennom hele håret. Krøllete hår trekker ikke olje vekk fra hodebunnen så fort som rett hår, og det er derfor det pleier å være tørketrommel. Å adressere en fet hodebunn i de med både rett og krøllet hår, kan bidra til å løse problemet med fet hår.