Emerald Stone Buying Tips

  Siden antikken har smaragder blitt heralded som den mest strålende grønne gemstone. I Sør-Amerika, betraktet Incas og Aztecs smaragdene en hellig gemstone, og gjennom historien har dynastier og verdens elite samlet smaragder. Smaragdene blir utvunnet, deretter kjøpt som løseste steiner eller i smykkerinnstillinger. Den fineste kvaliteten på denne steinen kan finnes i museumsutstillinger og offentlige smykker samlinger over hele verden.

Bestem kvalitet

Den standardiserte metoden for å bestemme verdien av smaragder er '4C' -systemet. Dette består av farge, klarhet, karat og kutt. Dyp og levende nyanser av smaragder er verdt mye mer enn lyse eller mørke nyanser. Smaragder har naturlig forekommende 'inneslutninger', som er sprekker og sprekker som oppstår under veksten. Når det gjelder klarhet, påvirker inneslutningen verdien av mindre kvalitet smaragder, men Karat vekt bestemmes ved bruk av en gemology skala, og jo høyere vekten, desto mer verdifull smaragd.

Pas på syntetikk

Syntetiske smaragder inneholder Samme kjemiske sammensetning og krystallegenskaper som naturlige smaragder. Av denne grunn har forskere laget lab-spesifikke tester for å bestemme ekte versus falsk. Syntetiske smaragder blir ikke utvunnet og dyrkes i et laboratorium. Forskere bruker en tetthetsmåler for å teste lysets hastighet som steinen genererer. En syntetisk smaragd vil ikke generere det samme som en naturstein, og gravitasjonsnivået (testet i vann) for en syntetisk vil også være lavere. For å få smaragdprøvd, søk hjelp av et gemologinsenter eller laboratorium som spesialiserer seg på smaragdprøving.

Kjøp fra en spesialist

En smaragdspesialist anskaffer edelstener og har testet dem for ektheten. Velg en spesialist som tilbyr sertifisering og identifikasjon for smaragd. Fordi disse edelstenene er en god investering, gir spesialister hver og en et unikt identifikasjonsnummer etter testing. Hvis du kjøper smaragd fra en gullsmeder, be om sertifikat om ekthet og identifikasjonsmateriale før du fullfører salget. Velg en spesialist som kilder smaragder fra colombianske miner for de fineste kvalitet edelstener.