Hvordan lære Watsu

 

Slik lærer du Watsu

1.

Gjør deg kjent med det. Harold Dull, en California-basert massasje terapeut, oppfunnet Watsu i 1980. Se hans korte Watsu-film på www.waba.edu (se Referanser nedenfor) som en introduksjon til vannmassasje. For ytterligere informasjon, les Dulls bok 'Watsu: Frys kroppen i vann.'

2.

Prøv Watsu selv. Opplev en Watsu-behandling for å lære hva terapeuten gjør og Hva mottakeren føler under en Watsu-behandling. Noen steder å prøve Watsu er Canyon Ranch Health Resort i Tucson, Arizona, Cornelia Day Resort i New York City og Harbin Hot Springs i Middletown, California.

3. < WABA er en ideell organisasjon som overvåker Watsu lærerutdanningsprogrammer. Det er ulike krav til å øve Watsu, avhengig av hvor du bor, og om du ikke har det, eller ikke. Du er allerede ansatt på et spa eller helhetlig helsefasilitet. Besøk WABAs nettsted på www.waba.edu for detaljer og å søke etter klasser i USA og Europa. Watsu-instituttet i Nord-California tilbyr også en meny med kurs og sertifiseringsprogrammer .

Tips og advarsler

  • Hvis du vil utøve Tantsu, en behandling utviklet av Harold Dull.
  • Hvis du er hydrofob, vil du kanskje vurdere å motta eller utføre en Watsu-massasje.
  • Watsu, også kalt water shiatsu, er en vannlegemassasje som kombinerer en rekke milde strekker og vendinger som er ment å samle mottakeren i en dyp, avslappet tilstand. Å bli en lisensiert Watsu-terapeut krever formell trening - som ofte koster mer enn 20 dollar i timen - og dyktig koordinering i vannet.