Hvordan lette smerten av en solbrenthet

 

1.

Ta en kul dusj eller et bad så snart du skjønner at du har solbrenthet. Brew en ekstra sterk batch av peppermynte og legg den til badet ditt for et hyggelig middel. Ikke vask med såpe, slik at hudens oljer blir intakte, hjelper det å helbrede.

2.

Dekk det solbrente området med 100\% aloe vera gel. Hvis du har en aloe-plante hjemme, klipp av en av stilkene, skrell den ene siden av den og gni den over det brente området. Frisk aloe virker bedre enn kjøpesøkende geler.

3. Bruk kule, våte komprimerer til det brente området når du trenger lindring fra varmen. For ekstra lettelse, suge kompressene i peppermynte eller grønn te.

4. Ta aspirin eller ibuprofen flere ganger om dagen for å redusere smerte og betennelse.

Bruk sliteklær for å unngå å forbrenne.

6.

Unngå å kaste ut vannblåsere. Bruk antibakteriell salve til noen som ødelegger seg selv.

7.

Drikk rikelig med vann for å bli hydrert.

8.

Påfør en mild fuktighetskrem til huden din av deg som. Det vil bidra til å gi huden tilbake til normale fuktighetsnivåer, men det hjelper ikke å lindre smerten ved brenningen.

Tips og advarsler

  • Barn De er mer utsatt for dehydrering og varmeutmattelse enn voksne, og bør drikke rikelig med vann mens de er i solen. Ring til barnets lege hvis du ser overdreven svette, klam hud og en rask puls.
  • Hvis du utvikler høy feber eller blir svimmel eller desorientert, kontakt lege umiddelbart.
  • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske forhold eller bekymringer, anbefaler vi at du kontakter en lege . Denne informasjonen er ikke ment som erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.
  • Smerte og rødhet fra en solbrenthet spiser vanligvis etter ca 24 timer, etterfulgt av blærer, kløe og peeling. Det er flere måter å behandle solbrenthet på. Følg disse trinnene for enkel hjemmebehandling.