Cures for tørr hodebunn

 

Tørr hodebunn og dens årsaker

Tørr hodebunn fører til at huden i hodebunnen blir stram og kløende. Flak av død hud kommer av hodebunnen når du børster håret ditt. Tørrhet i hodebunnen kan skyldes dehydrering, værendringer, vaske håret for ofte eller bruke vann som er for varmt.

Oljer

En måte å lindre tørr hodebunn på er å bruke varme oljebehandlinger. Du kan kjøpe over-the-counter merkevarer eller du kan bruke olivenolje, som du kanskje allerede har i ditt hjem. Hvis du vil bruke olivenolje som en behandling, må du bare varme ca 1/4 kopp olivenolje, være sikker på ikke å overopphete den, eller du kan brenne hodebunnen. Hell langsomt den varme oljen på hodet og forsiktig masser hodebunnen i omtrent tre til fem minutter. La olivenoljen stå på hodebunnen i ytterligere fem minutter. Skyll det og sjampo håret ditt.

Sjampo

Det er mange sjampoer som er spesielt formulert for personer som har tørr, kløende hodebunn. Pass på at du ikke forveksler dem med flass sjampo. Det er mange svært effektive over-the-counter sjampo å behandle tørr hodebunn. Ett valg er Neutrogena Triple Moist Active Soothing Shampoo. Denne sjampoen inneholder ingredienser som beroliger og beroliger en tørr kløende hodebunn. Neutrogena gjør også en sjampo for mer alvorlig tørr hodebunn som kalles T-Gel. En annen sjampo for tørr hodebunn er KeraCare Dry u0026 amp; Kløende skalpshampoo. KeraCare er formulert for å lindre kløende hodebunn, samtidig som det forhindrer det.

Vann

Ofte er dehydrering en viktig faktor for tørr hodebunn. Pass på at du drikker minst 64 gram vann per dag, noe som kan bidra til å behandle tørr hodebunn. Også, når du tar en dusj eller et bad eller vasker håret, reduser vanntemperaturen. Å ta for varme dusjer og bad trekker fukten ut av kroppen din og forårsaker tørr hud. Tørr hodebunn er en svært vanlig tilstand som mange mennesker lider av. Det er vanligvis ikke for alvorlig og kan behandles enkelt med billige sjampo eller oljebehandlinger. Hvis du ikke klarer å fjerne tørr hodebunn med hjemmebehandlinger, se en hudlege.