Light for Acne Healing u0026 amp; Behandling

 

Advarsel

Behandling av akne med lysterapier bør alltid gjøres av en utdannet profesjonell som er kvalifisert til å bruke utstyret. Det er mange forskjellige utøvere som er utdannet til å bruke dette utstyret, inkludert kiropraktorer, naturopater og dermatologer. Denne typen terapi i uutdannede hender kan forårsake alvorlige brannskader og til og med blindhet, så det er alltid best å finne en utøver som er kvalifisert til å betjene utstyret.

Typer av lysterapi

Ifølge AcneNet er en av de mest publiserte og mye brukt lysterapier for akne i 2010 er blå lysterapi. Det dreper bakteriene kjent som P. acnes funnet i den inflammatoriske 'acne vulgaris'. En annen type lysterapi kalles glattbein, som fungerer ved å målrette talgkjertlene i ansiktet. Sebaceous kjertlene produsere oljen kjent som sebum, som clogs porene i ansiktet forårsaker acne breakouts. Endelig fungerer LHE eller pulserende lys- og varmeenergi terapi ved å kombinere varme og lys for å drepe bakterier og stoppe produksjonen av talg.

Fordeler

Blålysterapi dreper bare bakteriene P. acnes uten andre bivirkninger på normal hud. Det gjør dette ved å penetrere den underliggende bakterieinfeksjonen uten å skade overflaten. Smoothbeam terapi krymper faktisk størrelsen på talgkjertlene. Jo mindre sebaceous kjertler, jo mindre talg er produsert. LHE bruker en kombinasjon av begge disse terapiene, slik at den både kan drepe bakteriene og redusere størrelsen på talgkjertlene.

Bivirkninger

Lysbehandlinger er fortsatt i undersøkelsesstadiet, og som sådan er langsiktige bivirkninger fortsatt ukjent. Korte bivirkninger ligner på solbrenthet med de berørte områdene som viser rødhet, hevelse og noen ganger peeling eller crusting. Ifølge MayoClinic.com har noen behandlinger vist seg å øke akneutbrudd eller flare-ups.

Morsomme fakta Lette terapi som brukes til medisinske formål, går like langt tilbake til det gamle Egypt hvor de brukte fargede lys til kurere en rekke lidelser. Hippokrates brukte lette terapi ved å få pasientene seg i takløse bygninger slik at sollys kunne akselerere sin helbredelse. Mange forskjellige behandlinger er på markedet for akutt utbrudd av akne, fra og med 2010. Lysbehandling er en som har fått stor interesse for det medisinske domenet. Det fungerer ved å utsette pasientens akne til bestemte bølgelengder av lys for å hemme bakteriene som er ansvarlige for visse typer akne.