Oljer for frizzy hår

  De fleste håndterer en krøllete hår på en eller annen gang. I noen tilfeller blir håret fruset som følge av værforhold, men oftere enn ikke, resulterer freset hår av mangel på fuktighet i håret. De fleste individer som er utsatt for frizz, har ikke nok naturlige oljer i håret for å bekjempe problemet. Heldigvis finnes det flere oljer som kan brukes som hårbehandlinger som bekjemper frizz ved å gjenopprette hårets fugtbalanse. Disse oljene fungerer spesielt godt på tørt, skadet hår som har problemer med frizz.

Olivenolje

Jojobaolje Jojobaolje brukes i mange hår- og hudprodukter fordi det etterligner den menneskelige sebum som finnes i huden og hodebunnen. Som et resultat er det en svært effektiv fuktighetskrem for tørt, skadet hår som mangler i naturlige oljer. Mange individer med krusete hår bruker det som en pre-styling behandling fordi det hjelper glatt og dunke hår, noe som gjør det mindre sannsynlig å knuse eller spli mens du børstes. Jojobaolje brukes også til å massere hodebunnen, slik at håret er fuktet fra røttene til enden.

Kokosolje

Kokosolje kan være en effektiv behandling for krusete hår fordi det inneholder mange næringsstoffer som bidrar til å fremme hårstyrken og helse, som kalsium, jern, magnesium og kalium. Den lette tekstur gjør det enkelt å trenge inn i hårselen og fukte tørt, skadet hår. Mange personer med krusete hår bruker kokosnøttolje som en varm oljebehandling ved å massere den gjennom håret. Deretter hoper håret på toppen av hodet og vikler et varmt håndkle rundt det i minst 30 minutter. Dette hjelper kokosoljen til å trenge dypere inn i håret, slik at det kan bidra til å styrke hårets indre struktur.

Avokadoolje

Avokadoolje er rik på vitamin E og fettsyrer, slik at det kan bidra til å kontrollere krusete hår ved å gi viktige styrke næringsstoffer til hårsekkene. Det er også ekstremt rik, så det fukter håret godt og er spesielt effektivt når det gjelder behandling av alvorlig tørt eller skadet hår som er utsatt for frizz. Mange mennesker med krusete hår bruker avokadoolje som en dyp balsam etter shampooing ved å la den stå på håret i 20 til 30 minutter. Det kan også legges til en hårmask for ekstra fuktighet.